Със смяната на Трифон Митев се отварят нови фронтове

публикувано на 03.07.2013 г. | Категория: Политика


„Недопустимо да говорим за единство и укрепване на партията и организациите, а в същото време да се използват недостойни методи за реваншизъм и разправа с хора, станали неудобни по някакъв начин...” се казва в отворено писмо до медиите, подписано от шестима соцалисти, които напуснаха заседанието на Областния съвет на БСП – Стара Загора в знак на протест срещу смяната на досегашния председател Трифон Митев с казанлъчанина Васил Самарски.

Георги Георгиев, д-р Евгений Желев, Зоя Цвяткова . Кълвачева, Илка Петкова, Кольо Димов и Илия Златев настояват за свикване на ново заседание на областното ръководство.

 

Ето и пълният текст на отвореното писмо:

 

„Ние, членовете на Областния съвет на БСП – Стара Загора, изразяваме категоричното си несъгласие с решенията, приети на заседанието на Областния съвет на 1 юли 2013 г.

Смятаме, че предложението за отстраняването на председателя на Областния съвет на БСП Трифон Митев е ненавременно, немотивирано и необосновано. Включването му в дневния ред бе организирано по предварителен сценарий, известен само на част от присъстващите членове. Решението за прекратяване на пълномощията на председателя се прие без обсъждане или някаква обективна оценка.

Липсват доводи в защита на изложеното от вносителя Атанас Пъдев твърдение, че е нарушена комуникацията между народните представители и Областния съвет на БСП. Нямаше предварителен диалог с общинските партийни съвети за евентуални нови кандидатури.

При наличие на проблеми е редно те да бъдат споделени и обсъдени, в противен случай те няма да бъдат решени, а ще се трупат и ще продължават да бъдат пречка за което и да е ръководство. Ако имаме претенции, че БСП е демократична партия, трябва да имаме куража и волята да се изслушваме и да чуваме и други мнения.

Категорично не приемаме наложения авторитарен стил на работа по време на заседанието. Налице е грубо погазване на нормите на партийната етика и вътрешнопартийна демокрация.

Обезпокоени сме, че личността и качествата на новия председател не се приемат еднозначно в положителен смисъл, както от общинските партийни организации, така и от социалистите в община Казанлък.

Смяната на председател на Областен съвет на БСП в толкова тежък за страната момент е основание за очакване на нови различни послания към редовите членове. които новопредложеният председател явно не може да излъчи, предвид натрупаните негативи от дългогодишната му партийна и административна работа.

Това ни насочва към извода, че предлаганата смяна е продиктувана от удовлетворяване на нечии амбиции. Предварителната организация на тази „наказателна“ акция, известна само на част от народните представители и членове на Областния съвет, породи основателни съмнения за добронамереността на целите й.

С този акт се отварят вътрешни фронтове, от което никой няма полза. Според нас кадруването в областта продължава на тъмно, а не в легитимните органи на партията. Това е в грубо нарушение и на решенията на НС на БСП, приети на негово заседание на 20 юни 2013 г.

Смятаме, че е недопустимо да говорим за единство и укрепване на партията и организациите, а в същото време да се използват недостойни методи за реваншизъм и разправа с хора, станали неудобни по някакъв начин.

Готови сме да водим конструктивен диалог с всеки, който има желание да бъде полезен и да помага, но няма да допуснем груба намеса в работата и разделение в общинската организация и в Областния съвет на БСП – Стара Загора.

Изразяваме нашето желание за разговор в Изпълнителното бюро на НС на БСП за изчистване на натрупали се недоразумения и недостатъчна информираност между различните структурни нива, с единственото желание за постигане на по-добри резултати и укрепване на партията в Старозагорския регион.

Предлагаме свикване на ново заседание на Областния съвет на БСП Ст.Загора с дневен ред:

Обсъждане и приемане на оценка на работата на Областния съвет и неговия председател Трифон Митев и при необходимост

Приемане на неотложни мерки за организационното стабилизиране и подобряване взаимодействието между структурите на общинските организации, Областния съвет и ИБ на НС на БСП.”

Междувременно в Казанлък тази вечер ще се проведе извънредно заседание на общинското ръководство във връзка с подадената от председателя на организацията инж. Александър Минчев оставка в знак на протест срещу смяната на Митев.Очаква се Минчев да бъде последван и от други членове на пленарния състав.

На коренно противополжна позиция е бившият председател на ОбС на бСП –Стара Загора проф. БойчоБиволарски, който ще изрази вижданията си на нарочна пресконференция утре /четвъртък/.

 

Христо Христов

 

Други новини

Събарят 36 незаконни къщи, строени на...

        Административният съд е отхвърлил жалбите на част от собствениците и се е произнесъл в полза на Община Стара...

Търсят заместници на Янко Янков в...

    За пореден път групата на „Възраждане“ в Общинския съвет на Стара Загора внася предложение за гласуване на оставката на...

През изминалото денонощие на...

По-характерни престъпления: На 12.04.2022г., в 19:07ч., в РУ-Казанлък, е получено съобщение, че за времето от 11.04.2022 г. до 12.04.2022 г.,  от имот в...

Нов зам. областен управител на Стара...

Със заповед на служебния премиер Румяна Друмева е назначена за зам. областен управител на област Стара Загора. Друмева е икономист, член...

Старозагорската листа на Коалиция...

Националният съвет на БСП утвърди днес цялата листа с кандидати за народни представители на 27 МИР Стара Загора. Водачът Драгомир...

Халил Летифов е водач на листата на...

Районната избирателна комисия регистрира кандидатска листа за народни представители, предложена от ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И...

Б. Борисов за водача Емил Христов:...

 

Първи коментар на лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов за определения водач на листата в 27-ми Старозагорски избирателен район Емил Христо,...

Ж. Тодоров: Ще водим предизборна...

 

Първи коментар на Ж. Тодоров, областен координатор на ПП ГЕРБ и кмет на Стара Загора за водача на ГЕРБ Емил Христов в 27-ми МИР.   Как...

Емил Христов е водач на листата на ПП...

Председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов ще е водач на листата на политическа партия ГЕРБ за 27-ми многомандатен...

ГЕРБ – Стара Загора: БСП правят онова,...

„От БСП правят отново онова, което умеят най-добре – да манипулират и лъжат хората. Пореден пример за това е опитът им да...

Спират строителството в Бедечка до...

Със заповед на зам.-кмета Йордан Николов, оправомощен от кмета на община Стара Загора Живко Тодоров, е наложена пълна строителна забрана...

Безвъзмездно прехвърлят имоти –...

Областният управител инж. Георги Ранов и кметът на Чирпан Кичка Петкова подписаха днес договор за безвъзмездно прехвърляне на имоти...