Полицейски бюлетин 28 април

публикувано на 28.04.2016 г. | Категория: Инциденти


Бързи полицейски производства

На 27 април в сектор „Пътна полиция” – Стара Загора е започнато бързо полицейско производство срещу 55-годишния И.Я. от гр.Кърджали, затова че около 15,43ч. на същата дата, по бул.”Св. Патриарх Евтимий” в гр.Стара Загора, управлява л.а.”Мерцедес” след употреба на алкохол – 1,38 промила, установено с техническо средство. На водача е съставен АУАН по ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване. И.Я. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора.

 

Разкрити престъпления

На 27 април на територията, обслужвана от Първо РУ – Стара Загора, е проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици”. В хода на операцията, в момент на закупуване на наркотични вещества, са задържани 30-годишния С.П. и 27-годишния Н.Х., и двамата от гр.Стара Загора. При последвал личен обиск, у С.П. е открито найлоново топче с бяло прахообразно вещество, което при направен полеви наркотест реагира на амфетамин. Наркотичното вещество е закупено от 31-годишния Е.Е. от гр.Стара Загора, който е задържан на ул.”Анастасия Тошева” в управлявани от него л.а.”Мазда”. При извършени процесуално – следствени мероприятия (претърсване и изземване) в гараж, ползван от Е.Е., е намерен и иззет полиетиленов плик с белезникаво прахообразно вещество, което реагира на амфетамин, а в обитаваното от него жилище – четири саксии с насаждения канабис. Трите лица са задържани за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора. Образувано е досъдебно производство.

В хода на операцията са задържани и В.В. на 33 години, и живеещата с него на семейни начала Р.Т. на 29 години, и двамата от гр.Стара Загора. При извършено претърсване на обитаваното от тях жилище, намиращо се на бул.”Св. Патриарх Евтимий”, са намерени и иззети общо 10г амфетамин и 20 г марихуана, целофанено топче, съдържащо семена канабис и две електронни везни. В.В. и Р.Т. са задържани за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора. Образувано е досъдебно производство.

 

На 27 април, около 13,00ч., при проверка по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ), служител на Второ РУ – Стара Загора установява, че 63-годишния Х.А. държи в дома си, намиращ се на ул.”Чая” в гр.Стара Загора, боеприпаси, без да има надлежно разрешение за това. Проведени са процесуално – следствени действия (претърсване и изземване), при които са намерени и иззети общо 71бр. патрони, различен калибър. Образувано е досъдебно производство.

На 27 април в 14,00ч., на ул.”Петко войвода” в гр.Казанлък”, екип на РУ – Казанлък извършил проверка на две лица. При последвал личен обиск, в единия от тях –Д.Д. на 27 години от гр.Казанлък, е намерено полиетиленово пликче, съдържащо около 3г суха тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на марихуана. Д.Д. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък. Образувано е бързо полицейско производство.

На 27 април от служители на РУ – Чирпан е извършена проверка в частен дом, намиращ се на ул.”9-ти септември” в с.Гита, обитаван от 52-годишната М.Г. В хода на същата, М.Г. доброволно е предала 258бр. пакетчета с по 20бр. цигари всяко, без акцизен бандерол. Образувано е бързо полицейско производство.

На 28 април в 02,00ч. в РУ – Казанлък е получено съобщение, че на Автогара – с.Ягода лице от женски пол, което буйства и троши скамейки. Пристигналият на място полицейски екип са установили 57-годишната С.Б. от с.Юлиево, която взломила две стъкла на алуминиеви врати на магазин за строителни материали и три витрини на магазин за промишлени стоки, счупила две дървени маси и четири дървени скамейки и повредила две маси и четири скамейки на заведение. С.Б. е задържана за срок до 24 часа в РУ – Казанлък. Образувано е досъдебно производство.

На 26 април в сектор „Противодействие против икономическата престъпност” е образувана преписка за престъпление по чл.212, ал.1 от НК, че за времето от 20 до 25 април неизвестно лице, чрез използване на преправени документи (два билета от „Национална лотария”), получило без правно основание сумата в размер на 200лв от търговски обект, намиращ се в с.Горно Ботево. В резултат на проведени оперативно – издирвателни мероприятия и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е 31-годишния Ю.Б. от с.Горно Ботево. Същият е задържан за срок до 24 в Първо РУ – Стара Загора.

На 21 април в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за телефонна измама, при която 72-годишна жена от гр.Казанлък е въведена в заблуждение по схемата „капаро за радиатори” и предала сумата от 1000лв. непознато за нея лице. От проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установен извършителя на деянието – И.И. на 28 години от гр.Ветово, обл.Русе. Същият е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък. Работата по случая продължава.

На 20 април в РУ – Гълъбово е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за измама, при която две неизвестни жени, под предлог че ще развалят магия, отнели от 71-годишна жена от гр.Гълъбово сумата от 200лв. и дебитна карта. От проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са 31-годишната А.П. от гр.Долни Дъбник, обл.Плевен, и 44-годишната Е.К. от гр.Перник. Работата по случая продължава.

На 18 април в РУ – Гълъбово е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за кражба на 15м подземен телефонен кабел от землището на с.Медникарово, собственост на Мини „Марица изток”ЕАД. От проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са 40-годишния И.И. и 48-годишния А.А., и двамата от с.Медникарово.

 

По-характерни престъпления

На 26 април във Второ РУ – Стара Загора е получен сигнал, че за времето от 17,00ч. на 24 април до 10,00ч. на 26 април неизвестен извършител, след като взломил дървена врата на пристройка към къща, намираща се в с.Памукчии, извършил кражба на електрическа косачка, водна помпа, 20-метров удължител и акумулатор. Образувано е досъдебно производство.

На 27 април в 07,30ч. в Първо РУ – Стара Загора се явил 18-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 19,00ч. на 26 април до 06,30ч. на 27 април неизвестен извършител противозаконно е отнел л.а.”Фолксваген Голф”. Автомобилът е бил паркиран на ул.”Христо Ботев” в гр.Стара Загора. Образувано е досъдебно производство.

На 27 април в 08,30ч. в Първо РУ – Стара Загора е получен сигнал, че за времето от 22,00ч. на 26 април до 08,00ч. на 27 април неизвестен извършител, след като използвал техническо средство, извършил кражба на четири гуми с алуминиеви джанти от л.а.”Мерцедес”. автомобилът е бил паркиран в с.Дълбоки. Образувано е досъдебно производство.

На 27 април във Второ РУ – Стара Загора се явила 57-годишна старозагорка, която заявила, че около 08,00ч. на 26 април, в ресторант „Хижата”, намиращ се в парк „Аязмо”, неизвестно лице е отнело мобилния ѝ телефон. Образувано е досъдебно производство.

На 27 април в 13,25ч. в РУ – Казанлък е получено съобщение, че неизвестен извършител, след като проникнал през незаключена врата в л.а.”Форд Фиеста”, в землището на с.Розово, извършил кражба на мъжка чанта с намиращите се в нея лични документи, мобилен телефон и сумата от 400лв. Образувано е досъдебно производство.

На 27 април в 16,20ч. в РУ – Раднево се явил 32-годишен мъж от гр.Раднево, който заявил, че около 20,30ч. на 20 април, на автобусна спирка на ул.”Митьо Станев” в гр.Раднево, е бил нападнат от три непознати за него лица, които му нанесли побой. В резултат на побоя, пострадалият бил настанен за лечение в МБАЛ – Раднево. Образувано е досъдебно производство.

 

 

Други новини

Младежки фестивал с лятно кино...

  По повод 12 август - Международен ден на младежта Община Стара Загора и Международния младежки център организират фестивал с лятно...

Тракийски университет обявява...

  Ако искате да повишите Вашата квалификация, образование и знания, които ще Ви гарантират нови възможности за кариерно развитие и...

14 случая на заразени с коронавирус са...

14 случая на заразени с коронавирус са регистрирани на 3 август 2020 г. в област Стара Загора. Общият им брой към момента е 290. Към 15:00 часа на...

Кметът Живко Тодоров: В кв. Лозенец...

  „Това, което днес правим е поредната акция за премахване на незаконно строителство в кв. „Лозенец“. Ще бъдат съборени 97...

Започва ремонта на жп гарата в Стара...

„Сградата на старозагорската гара е емблематична. Това е реално входно-изходна точка на града ни. С нейния ремонт ще се повиши и...

Областният координатор на ГЕРБ –...

    Областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора Пламен Йорданов поиска оставката на общинския ръководител на партията в...

На всеки два часа ще бъда извършвана...

Служителка на Община Стара Загора е с положителна проба за коронавирус. Това съобщи на пресконференция днес секретарят на местната...

Литературна вечер Споделени мисли за...

145 години от рождението на поета Кирил Христов   Литературна вечер „Споделени мисли за Кирил Христов“   С подкрепата на...

Лек автомобил падна от ЖП надлез

Лек автомобил „БМВ“, управляван от 35-годишен мъж, се блъсна в предпазна мантинела и падна от ЖП надлез. Инцидентът е станал на АМ...

Новите роторни багери вече работят в...

За първи път в историята на „Мини Марица-изток” ЕАД бях въведени в работа два нови роторни багера едновременно. След успешно...

Отличиха най-добрите в конкурса...

    По повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост Община Стара Загора и отдел „Образование“ ...

Изготвя се алгоритъм за постепенното...

  Зам.-кметът с ресор „Образование, здравеопазване и социални дейности“ в Община Стара Загора Иванка Сотирова днес взе участие...